Η χορευτική ομάδα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ιεράπετρας πέτυχε σημαντική διάκριση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες σχολικού έτους 2008-2009.

Κατέκτησαν το 1ο βραβείο!

Συμμετέχοντες μαθητές:

  • Παρβάνοβ Τιχομίρ
  • Σούλκα Μάριος
  • Δήμας Γεράσιμος
  • Νίκας Κων/νος
  • Σεμέν Μαξίμ
  • Βασίλεφ Χρήστος

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζιρή Αικατερίνη

Μουσική: funky breakdance

Θέμα: η παιδεία αλλάζει τον κόσμο

Δείτε απόσπασμα από την παράστασή τους:

Παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ Ιεράπετρας from Epal Ierapetras on Vimeo.

"Ο Εγωιστής Γίγαντας" του Oscar Wilde

Ο εγωιστής γίγαντας θέλει να χαίρεται μόνος του τον πανέμορφο κήπο του. Τη μέρα που επιστρέφει στο κάστρο του ύστερα από πολύχρονο ταξίδι, διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σ αυτόν. Από εκείνη τη στιγμή όμως, επειδή τα παιδιά λείπουν, ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια. Τίποτα πια δεν τολμά ν' ανθίσει και η άνοιξη δείχνει να έχει ξεχάσει τον κήπο του εγωιστή γίγαντα, μέχρι τη μέρα που εκείνος δέχεται το αναπάντεχο φιλί ενός μικρού αγοριού. Τότε όλα αλλάζουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αλλάζει η καρδιά του γίγαντα, τόσο ουσιαστικά, ώστε να μετατραπεί σε έναν απέραντο κήπο αγάπης, ένα παράδεισο.

Ένα πανέμορφο παραμύθι που μας δείχνει ότι όλα τα καλά του κόσμου δεν αξίζουν τίποτα, όταν δεν μοιραζόμαστε το "δώρο της ζωής" και η καρδιά μας μένει άδεια και παγωμένη.

Υπεύθυνοι έργου: Μουσουράκη Νίνα, Τζιρή Κατερίνα

 Σχολική χρονιά 2007-2008

"Harold and Maude" του Colin Higings

Με πόσους τρόπους μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα να «τρελάνει» τα νεύρα της μάνας του; Είναι μια παρανοϊκή ιστορία για το πιο αταίριαστο ζευγάρι στην κινηματογραφική ιστορία. Μέσα από το σαρδόνιο μαύρο χιούμορ της, το θεατρικό αυτό, υμνεί τη ζωή, κάνει κοινωνική κριτική και ένα μικρό αντιπολεμικό κύρηγμα.

Υπεύθυνη έργου: Μουσουράκη Νίνα

Σχολική χρονιά 2007-2008

Το σχολείο συμμετείχε με ομάδα χορού, αποτελούμενη απο πέντε άτομα, στον παγκρήτιο διαγωνισμό χορού στον Άγιο Νικόλαο. Η μουσική που επέλεξαν οι μαθητές ήταν μοντέρνα και το στυλ του χορού ήταν r'n'b.

Υπεύθυνη έργου: Τζιρή Κατερίνα