etwin


Το e-twinning είναι η κύρια δράση του προγράμματος e-Learning της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προωθεί τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των σχολείων στη δημιουργία βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων συνεργασιών για οποιοδήποτε μάθημα. Το πρόγραμμα e-twinning έχει σαν στόχο την συνεργασία και την αδελφοποίηση μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων.

Η συνεργασία γίνεται μέσω ανταλλαγής email. Στα πλαίσια του e-twinning γίνεται ένα project με στόχο την περιγραφή του σχολείου, κατασκευάζονται τα ατομικά προφίλ των μαθητών και περιγράφεται μια τυπική ημέρα-εβδομάδα του σχολείου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το e-twinning, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.


Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 το σχολείο μας τιμήθηκε με την ετικέτα :  Σχολείου etwinning 2018-2019!

 Η διάκριση αυτή αποδόθηκε σε 1211 Ευρωπαϊκά σχολεία. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

  • Ψηφιακή πρακτική.
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety).
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού.
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning.


1. Greenspotsintown (πράσινα σημεία στη πόλη)

Ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ 1ουΕΠΑΛ Ιεράπετρας και του Ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης IES San Clemente από τη Γαλικία της Ισπανίας, έφερε τρεις διακρίσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας: Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας etwinning για την εργασία των μαθητών που έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο, διάκριση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Learn2move Move2learn και 1ο Εθνικό βραβείο etwinning στην κατηγορία Λυκείων-ΕΠΑΛ.

1.Eat right, be bright!: https://twinspace.etwinning.net/16480

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Είναι ένα πρόγραμμα eΤwinning. Συνεργαστήκαμε με ένα γαλλικό σχολείο στο θέμα της διατροφής.

2.Teens meet!: https://twinspace.etwinning.net/9786

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Είναι ένα πρόγραμμα eΤwinning. Συνεργαστήκαμε με ένα γαλλικό σχολείο σε θέματα που ενδιαφέρουν τους νέους( μουσική, μόδα, άθληση, χόμπι και φαγητό).