Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Δαίδαλος τη σχολική χρονιά 2003-2004 με ένα έργο. Απο τότε έως και το 2008 πραγματοποιήθηκαν 12 έργα. Όλα τα έργα υλοποιήθηκαν απο μαθητές της Β' και Γ' τάξης, με την βοήθεια των καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων.

Σαν σκοπό έχει την συνεργασία των μαθητών, την επαφή τους με τις σύγχρονες τεχνολογίες, καθώς και την εκμετάλλευση του εξοπλισμού των εργαστηρίων του σχολείου. Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά, έργα που έχει πραγματοποιήσει το σχολείο μας.

Σχολική χρονιά 2007-2008
Τομέας/Ειδικότητα: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ/Εγκαταστάσεων Κτιρίων & Βιομηχανικών Χώρων
Τίτλος: ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ GSM.

Image9

Με το έργο αυτό πραγματοποιούμε την εκκίνηση φωτισμού, κινητήρων και μιας ηλεκτροβάνας με ένα απλό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο. Το κινητό συνεργάζεται με έναν προγραμματιστή (PLC) ο οποίος επικοινωνεί με υπολογιστή.

Υπεύθυνος έργου: Διακάκης Γεώργιος

Σχολική χρονιά 2006-2007

Τομέας/Ειδικότητα: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ/Εγκαταστάσεων Κτιρίων Βιομηχανικών Χώρων

Τίτλος: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ UHF KAI FM ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Image2

Δημιουργήσαμε μια πρότυπη εγκατάσταση τηλεόρασης και ραδιοφώνου για μια τετραόροφη πολυκατοικία με υψηλή ισχύ σήματος με τη χρήση ενισχυτών και μείκτη.

Υπεύθυνος έργου: Διακάκης Γεώργιος

Σχολική χρονιά 2006-2007

Τομέας/Ειδικότητα: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ/Εγκαταστάσεων Κτιρίων Βιομηχανικών Χώρων

Τίτλος: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΚΙΝΗΣΗΣ

Image1

Έγινε κατασκευή μακέτας με σκοπό την χειροκίνητη αλλά και αυτόματη βελτίωση του συντελεστή ισχύος σε μια εγκατάσταση. Με το έργο αυτό καταφέραμε να λειτουργούμε κινητήρες και φωτισμό έτσι ώστε να έχουμε μικρή κατανάλωση ρεύματος και υψηλό συνημίτονο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΔΕΗ, με τη βοήθεια συστοιχίας πυκνωτών.

Υπεύθυνος έργου: Διακάκης Γεώργιος

Σχολική χρονιά 2006-2007

Τομέας/Ειδικότητα α': ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ/Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης

Τομέας/Ειδικότητα β': ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ/Θερμικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων

Τομέας/Ειδικότητα γ': ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/Κηποτεχνίας

Image3

Πραγματοποιήθηκε κατασκευή συντριβανιού στο οποίο η κίνηση του νερού επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας. Με την πτώση του νερού κινείται ένας νερόμυλος, ο οποίος με την σειρά του προσδίδει εκμεταλλεύσιμη ενέργεια. Επιπλέον, η όλη κατασκευή διακοσμήθηκε με διάφορα φυτά δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης.

Υπεύθυνος έργου: Βουμβουλάκης Χαρίδημος