"Blog your Heritage. Unblock the past. Share for the future."

 

Το "Blog your Heritage. Unblock the past. Share for the future", είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας και άλλα εννέα ΕΠΑΛ στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό την ανάδειξη και διαφύλαξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

  logo klhr3 
TREE poster  

Η δράση "Blog your Heritage. Unblock the past. Share for the future." θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε με διαφορετικό τρόπο σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε με τις νέες τεχνολογίες.

Υπάρχουν εμπειρίες στη ζωή μας που σχετίζονται με την ιστορία του τόπου μας και θα θέλαμε να τις καταγράψουμε. Νιώθουμε ότι η δουλειά των σύγχρονων καλλιτεχνών στη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα εικαστικά ή τη λογοτεχνία μας συγκινεί.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους αυτό που μας ενθουσιάζει, αυτό που μας αγγίζει από τον πολιτισμό μας και το νιώθουμε δικό μας.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συναντήσουμε μαθητές από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας. Όλοι μαζί θα κουβεντιάσουμε για τα ιστολόγιά μας, θα ξεδιπλώσουμε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου μας, θα μοιραστούμε την εμπειρία μας από το γοητευτικό ταξίδι στον πολιτισμό.

To ταξίδι εξερεύνησης στον πολιτισμό με όχημα τα προσωπικά μας ιστολογία θα τελειώσει τον Απρίλιο του 2019, με μια διήμερη συνάντηση στην Αθήνα. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι δέκα σχολικές ομάδες του προγράμματος. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, θα παρουσιάσουμε τα ιστολόγιά μας, θα επωφεληθούμε από πολιτιστικές δραστηριότητες της πρωτεύουσας που θα έχουν οργανωθεί για τη συγκεκριμένη δράση. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με εορταστική τελετή, κατά την οποία θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα ιστολογία της δράσης.